Het was weer zover, Aqua verliet de vertrouwde koeienstront en ging op weg naar de bewoonde wereld. Dit kon uiteraard niet zonder slechte roadtrip muziek en de awesome funmix zak. Na onze stembanden al kwijt gezongen te hebben op Kinderen voor Kinderen kwamen we veel te vroeg aan in het prachtige Rotjeknor. Gelukkig stond de tap al aan en was Boreas ook al aanwezig.

RSZV vertelde ons dat er een geen borrelcompetitie was georganiseerd dit jaar, hier gingen wij uiteraard verandering in brengen. Uiteindelijk eindigde het in totale escalatie en was RSZV twee vlaggen lichter. De party was erg schraal en hield om 1 uur al op en de aqaubabies gingen slapen. Gelukkig was er nog 1 strijder aanwezig die de eer van Aqua ging herstellen. Na nog even doorgetankt te hebben tijdens de afterparty, zagen we (mayday+aqua) dat RSZV hun vlaggen niet hadden opgeborgen. Dit kon natuurlijk niet, dus namen wij de zorg voor de prachtige schrobbelér en RSZV vlag over. 

Zaterdag ochtend is eigenlijk een fenomeen waar ik niet graag aan herinnerd wil worden. Gelukkig is alles binnenboord gebleven en konden we weer knallen. Onze boot bestond uit Isa, Jelle en ik dat was al fout nummer 1. Vervolgens waren onze katers significant aanwezig, dat was fout nummer 2. Tot slot was er een startschip aanwezig met ankerlijn, dat was de grootste fout. Tijdens de start met RSZV werden we naar het startschip geloefd. We kwamen klem te zitten tussen de boot van RSZV en het startschip, hierdoor konden we niet meer uitwijken. We vonden het een beetje zielig dat het startschip de hele dag stil lag en namen hem mee op avontuur. We voeren lekker vol tegen de ankelijn aan en haalde de boot van anker, RSZV voelde zich buitengesloten en kwam er gezellig bij chillen. Onze giek kwam voor hun mast vast te zitten. Al met al was het chaos. Toch hebben we bijzonder goed gevaren en was het een close call met Broach die tweede is geeïndigd. Binnen een weekend hebben we onze reputatie van laffe borrelaars en slechte zeilers veranderd in top borrelaars en iets minder matige zeilers. 

Het was bijna 24 uur na onze redding van de vlaggen, dus er moest een brasbrief geschreven worden. Onze voorwaarden waren als volgt:

-Voor de schrobbelér vlag één pitcher bier (voor 2 personen, dat was achteraf een levenskeuzes die ik nog steeds in twijfel trek)

-Voor de RSZV vlag op middernacht dönner van Hassan (die blijkbaar de Has heet want er is niet zoiets als Hassan)

Helaas was Hassan iets teveel van het goede, maar we hebben genoten van de overvloed aan frituur en vloeibaar goud. RSZV had dit jaar een huize rad van fortuin geregeld, dus we zijn lekker gesneuveld door de hoeveelheid bier die gedraaid is. Doordat we ongeveer 60 biertjes met z'n 5e hadden opgedronken werd het steeds gezelliger, voor sommige wel erg gezellig ;)..... Uiteindelijk hebben we met 4 aqualeden doorgestreden door het bittere einde en hebben we de borrel bokaal in onze zak gestoken. 'S nachts had een enkeling moeite om in het goede bed terecht te komen, maar uiteindelijk lag iedereen heerlijk luid te snurken. Zondagochtend was zwaar, gelukkig verzachte de funmix de hevige kater. Na wat goede bamsjes (die uitvoerig besproken zijn) konden we er weer tegenaan. De wind was even wispelturig als onze katers, dus het beloofde niet veel goeds. Gelukkig hebben we wat mooie wedstrijden gevaren en hadden we leuke battles. Na een slopende dag en de eervolle prijsuitreiking van de borrelbokaal trokken we weer terug naar het altijd verlate Wageningen. De tussenstop bij de McDonalds heeft ons nog een laatste slappelach gegeven. Vervolgenz zijn we al meebléérend naar huis gereden en hebben we nog een keline borrel gedaan in de achtertuin. Daarna was het helaas gedaan met de fun(mix). Op naar volgend jaar (Giovanni heeft beloofd dat we volgend jaar de eerste plek binnnen slepen, so we'll see how that goes)