Zaterdagochtend, 5.30u. Heel vaag klinkt er een deuntje, best fijn, hier kan ik prima nog een paar uur op door slapen. “Volgens mij is dit de wekker jongens”. Ah shit. Ohja. Brio. Waarom doe ik dit ook alweer? In mijn hoofd klinken nog vagelijk de klanken van het knallende feestje van vrijdag. Positief; die avond had ons team alvast gewonnen. Oud maar niet dood ofzo? Feesten kon dit Sterk Water team in ieder geval prima, waar Aqua al verantwoordelijk op tijd naar bed ging hebben wij het licht uitgedaan met de swingende Friese band.

Overigens een combiteam door wat zieken, maar daardoor niet minder fanatiek (in alle aspecten): Ko, Erwin, Leonoor en ik hadden er zin in!

Maar goed, nu op dit onchristelijk uur voelt het wat minder. Geen tijd om daarover te emmeren trouwens want er moest nog een hoop gefikst: matjes oprollen, slaapzakken opruimen, flessen water vullen, alle zooi in de auto, nog even een extra jaaglijn regelen, vlaggen vastmaken (niet in de top van de mast deze keer!), en huphup de motor aan op naar de startlijn!

Als witte startgroep waren we de tweede groep van de valken die zou starten, dat is prettig want dan heb je een heleboel doelen voor je om in te halen! Eerste doel: team brakboord (Isa, Sophie, Fleur, Imke) inhalen, die een groep eerder waren gestart. Helaas was dit voor de eerste sloot al gelukt dus moesten we op zoek naar een nieuw doel. Nu is dat op zich niet zo’n probleem met minstens 50 valken voor je, en konden we fanatiek boot na boot inhalen, zoals hieronder te zien in deze drone-beelden.

     

Onze strakke jaag-inhaal-actie waarbij we zelfs zo vriendelijk waren om de mensen op het strijkijzer te wekken voor dit spectaculaire aanzicht van 120 valkjes in hun sloot. 

Nu lagen we op kop van onze eigen startgroep! Wauw dit ging goed, en we gingen steeds fanatieker peddelen. Maar 60 km is best veel, zeker zonder wind, dus na een geweldige start kwam er toch een dipje en werden we weer ingehaald. Opgeven deden we niet, dus na een zeer vermoeiende dag zijn we na 11u peddelen, jagen, bomen, en wat zeilen uiteindelijk als 25e valk gefinisht! De 3 Aquateams (Brakboord, Hozers, en Wageningse Wolk) konden gelukkig opgehaald worden door de sleep, en waren mooi op tijd om om 20.15u pizza te kunnen eten (met koffie!). Hierna geen tijd om te rusten, want het volgende feest was alweer begonnen! Alle spieren werden los gedanst, maar toen de band ophield en de muziek aanging was iedereen echt te kapot om door te gaan, en dropen we af naar onze valken.

Omdat het leven nou eenmaal zo werkt woei het zondag kneitergoed (net zoals vrijdag bij het ophalen van de boot), dus konden we in een lekker tempo met een iets overtuigde boot opkruisend terug naar Heeg. Nog een koffie met appeltaart en roze oranjekoek in Terherne en we gingen na een vermoeiend maar superleuk weekend terug naar huis. Volgend jaar weer?

Prima tempo zo voor de wind dus éven tijd om onze spierballen wat rust te gunnen (rood en roze vloekt gelukkig niet verder).