Tijdens het laatste weekend van mei vond het Zustrumweekend 2016 plaats, op het strand van Almere. Dit jaar was het weekend georganiseerd door onze zustervereniging De Blauwe Schuit uit Leiden. Het thema luidde: ‘Het beste kompas is een goed gevuld glas, op jacht naar gouden tijden’.

Toen ik vrijdag uit de trein stapte werd ik opgewacht door vele dames met kortpittige kapsels, dit vanwege de Libelle Zomerweek die op hetzelfde strand plaatsvond. Aangekomen op het strand konden we gelijk de tenten opzetten, in een gezellig Aqua hoekje. Hierna kon het kennismakingsspel beginnen, waarbij we werden gekoppeld aan andere studenten via nummers. Onder het genot van een drankje werd er met vele studenten kennis gemaakt. Hierna was het tijd om richting een gezellig feest te gaan, dat doorging tot in de kleine uurtjes. De volgende ochtend hadden de Aqua mensen corvee, dus dat betekende helaas dat we iets vroeger moesten opstaan. Maar het wakker worden op het strand met een zonnetje erbij maakte het weer goed! Samen werd er een stevig ontbijt genuttigd, en toen kon de eerste dag zeilen beginnen. Er kon worden gezeild op vele soorten boten, van catamaran tot skûtsje. Ook de Aquamore was mee op dit weekend. Van tevoren had iedereen voorkeuren doorgegeven, voor 2 dagdelen zeilen en 1 dagdeel walactiviteit. Zaterdagochtend had ik mijn walactiviteit, dus dat betekende heerlijk chillen in de zon! Zaterdagmiddag ging ik zeilen in een RS500 (2-persoons zwaardboot), wat heel gaaf was! Ik had nog nooit eerder in een zwaardboot gezeild, dus dat was voor mij al een hele ervaring op zich.

Na het zeilen was het tijd om onze hongerige magen te vullen met een lekkere BBQ. Dit was ook wel nodig, omdat er later op de avond een biercantus op het programma stond. De biercantus was erg gezellig, en Aqua hield zich over het algemeen netjes aan de opgelegde regels! Na de biercantus kon er weer gezellig gefeest worden.

De volgende ochtend werden we vrolijk gewekt door het openingswoordje van de Libelle Zomerweek. Hierna kwam iedereen die daar toe in staat was aan het ontbijt. Voor deze dag was helaas storm en onweer afgegeven. Hierdoor zijn veel boten eerder naar huis gegaan en kon er dus minder gezeild worden. Rozemarijn en ik stonden klaar om mee te gaan op een kajuitjacht, maar vanwege het weer kon dit voor ons helaas niet doorgaan.

De rest van de dag hebben wij chillend doorgebracht op het strand en in de tent, wat op zich ook niet verkeerd was :). Ondanks het feit dat ik zo weinig gezeild heb, kan ik terugkijken op een zeer geslaagd en mega gezellig weekend! Op naar volgend jaar!