Omdat we helaas niet altijd op het water kunnen zijn organiseert Aqua ook leuke wal-activiteiten.


Verenigingsavonden

In het zeilseizoen is er elke donderdagavond een verenigingsavond met zeilen, eten en borrelen. De avond begint om half zes met zeilen op de Rijn in Lelievletten. Dit is de ideale gelegenheid om na een collegedag even uit te waaien op de Rijn. Na het zeilen wordt er samen gegeten in de Aqua-ruimte in het gebouw aan de Rijn. 's Avonds wordt er nog gezellig nageborreld waarbij zo af en toe het spelletjeskrat te voorschijn komt, en is het vooral heel gezellig.

Vanuit ons vereningsgebouw aan de Rijn kunnen we direct de Rijn op! Ook gezellige BBQ's of krib-borrels vinden hier plaats. Midden tussen de uiterwaarden en de Rijn kun je hier genieten van rust, natuur, water en een biertje!

 WalCie activiteiten

De WalCie commissie organiseert regelmatig leuke activiteiten voor Aqua leden. Vooral in de winter zijn zij zeer actief. Zo zijn er cocktailavonden, kroegentochten, pubquiz, feestjes en natuurlijk onze traditionele nieuwjaarsdiner. Naast de Walcie activiteiten, worden nieuwe leden ook gestimuleerd om een eerstejaarsactiviteit te organiseren. Hierdoor willen we leden de kans geven om zich meer betrokken te voelen bij de vereniging. Leden kunnen ook altijd een idee voordragen waar de WalCie weer mee aan de slag kan.

Onderhoud boten

Om in het zeilseizoen heerlijk te kunnen zeilen, is het van belang dat de boten in goede conditie zijn. Vandaar dat er in de winter geklust moet worden aan de vloot. Dit verschilt van kleine aanpassingen tot het grovere schuur werk. We proberen van dit klussen gezellige middagen/avonden te maken, door met een groep te gaan klussen. Als iedereen een beetje doet, is het helemaal niet zo heel veel wat er moet gebeuren.

Cursus zeiltheorie

Elk jaar in de winter kunnen leden en andere geïnteresseerden een cursus zeiltheorie volgen. Deze cursus bestaat uit drie lessen en een examen en wordt gegeven op verschillende niveaus.

Op deze manier hebben vele leden hun theoriekennis weer opgefrist of verbeterd tegen de tijd dat het zeilseizoen weer begint en al deze kennis in de praktijk toegepast kan worden.