Voorzitter: Marijke Luring

Secretaris: Femke Jaarsma

Penningmeester: Erwin Fraij

Vlootcommissaris: Anne Johan Buis

MARIJKE LURING

Dag lezers! Soms kunnen dingen snel veranderen… In de zomer van 2010 had ik niet kunnen bedenken dat ik in november dit stukje als bestuur zou schrijven. Ik zou dit jaar een jaar gaan werken in een patisserie. De eerste werkweek bleek het toch niet door te kunnen gaan, dus ben ik maar weer verder gegaan met mijn studie, Food Innovation Management. En als je dan tóch weer gaat studeren, waarom dan ook niet meteen bestuur erbij doen? Veel veranderingen in een korte tijd dus… Maar het studentenleven bevalt me weer prima, en ik vind het ook heel leuk om in het bestuur te zitten!

Het eerste half jaar van mijn bestuurstijd, van november tot maart, was ik Secretaris en Commissaris Extern. Nu probeer ik als Voorzitter en Commissaris Intern de touwtjes (of moet ik zeggen: lijntjes?) in handen te houden. Ondanks dat de combinatie volle schooldagen en bestuur soms erg druk kan zijn, heb ik er wel erg veel plezier in. Volgens mij is Bestuur 2011 een bestuur vol inspiratie en leuke ideeën, dus dat gaat helemaal goed komen! ;)

FEMKE JAARSMA

Beste allemaal

Na de AID 2010 ben ik lid geworden van WSZV Aqua omdat ik altijd al graag heb willen zeilen. Ik had dan ook al rond december 2009 opgezocht of er een zeilvereniging was in Wageningen en toen kwam ik terecht op de site van WSZV Aqua, wat me gelijk een leuke vereniging leek. Gelukkig was dit het geval en in maart 2011 werd ik verwelkomd in het bestuur als secretaris.

Behalve bestuur doe ik natuurlijk ook een studie, namelijk biotechnologie. Het is een drukke studie maar ik doe ook nog een hoop andere leuke dingen. Zo ben ik lid van KSV St. Franciscus, speel ik dwarsfluit, doe ik aan jiu jitsu en in het weekend ga ik vaak skeeleren. Omdat ik veel dingen leuk vind heb ik het altijd druk, maar ik geniet wel volop van het studentenleven en dat vind ik zeker belangrijk!

ERWIN FRAIJ

Beste lezer, ik ben lid geworden tijdens de lente intro periode van 2010. Ik was van plan om eerder lid te worden, maar doordat ik toen geen kamer en ik toe nog roeide had ik het een jaartje uitgesteld. Zelf had ik wel wat zeilervaring gehad in een optimist. Ik ging elke zondag middag van groep 6 tot groep 8 van de lagere school op de Mokerplas zeilen met mijn optimistje Janneke. Toen ik naar de middelbare school ging had ik het zeilen een beetje uit het oog verloren. De zeil kriebels kwamen weer terug tijdens de AID, ik had weer zin om te zeilen en meer dingen te doen naast mijn studie. Echter bestloot ik toch eerst een jaartje te roeien.

Na een jaar lid te zijn geweest werd ik gebeld door Marijke, met de vraag of ik geïnteresseerd was om het bestuur in te gaan. Na de eerste vergaderingen die echter wel wat vaker uit liepen door mijn meestal nutteloze, maar toch wel interessante verhalen en opmerkingen besloot ik het bestuur in te gaan. Ik heb erg veel zin in dit bestuursjaar. En ik hoop dat we samen met aqua heel veel mogen, zeilen, surfen, feesten, een veel plezier met elkaar mogen maken.

ANNE JOHAN BUIS

Hey Aqua-leden! Ik ben de nieuwe vlootcommissaris van Aqua sinds 10 November 2010.

Ik ben geboren op een zeilschip en heb daar tot mijn studie in Wageningen altijd op gewoond. Sinds mei 2006 voer ik samen met mijn broer in een 29er, waarmee we vrijwel elk weekend trainden op het IJsselmeer. Ook voeren we veel wedstrijden. Uiteindelijk hebben we in 2008 een EK gevaren, en in 2009 zelfs een WK in Italië op het garda meer. Nu we te groot zijn geworden voor de 29er zijn we overgestapt op de olympische 49er! Ook al lijkt het bijna onmogelijk om nog meer te kunnen/ willen zeilen, ben ik lid geworden van Aqua om doordeweeks, tussen de collegedagen door, nog te kunnen varen. Hoewel ik misschien de meest fanatieke en ervaren zeiler ben binnen Aqua, kan ik nog geen boot 'netjes' aanleggen (daar win je de wedstrijd tenslotte niet mee:P)

Als vlootcommissaris kan ik mijn kennis van zeilboten toepassen, aangezien ik voor het materiaal en onderhoud zorg. Ook mag ik nu mijn scouting verleden gebruiken om onderhoud te verrichten aan de lelyvletten.

Er zijn momenten geweest waarop het zeilen voor ging op mijn middelbare school, dit heeft ertoe geleid dat ik een jaar later mijn diploma heb gehaald. Die tijd kon ik gelukkig goed gebruiken om de juiste studie te kiezen. Nu studeer ik milieuwetenschappen aan de Wageningen universiteit. Owja, ik zit ook nog bij de WSV Ceres.