In Wageningen beschikt Aqua over een eigen vloot, waarmee we zowel doordeweeks als in het weekend op de Rijn kunnen zeilen. Onze vloot bestaat onder andere uit zwaardboten: een Laser Standaard/Radiaal (Aqua'akthar) en een ISO-topper (Aquamás). Verder hebben wij een eigen (onverwoestbare) lelievlet (Aegir) en een piraatje (Bepje), een klein jeugdbootje die we vooral gebruikt wordt tijdens de AID Campus Games. Naast de zwaardboten en lelievletten kunnen we in Wageningen ook gebruik maken van een valk die bij Vada Zeilen ligt.

 

Aquamás - ISO topper

Onze prachtige Aquamás is een wedstrijdboot van de hoogste klasse. In 2017 is de boot aangeschaft om Aqua meer op de kaart te zetten als wedstrijdvereniging en om meer te kunnen zeilen in het laagseizoen. Uitgerust met mylar zeilen, zijvleugels, trapeze en ruimte voor een asymmetrische spinnaker is deze tweepersoonsboot niet te stoppen. In de winter zeilen we WinterWedstrijden op deze razendsnelle en wendbare boot. Een echte uitdaging, zelfs voor de ervaren zwaardbootzeilers onder ons. 

Aqua'akthar - Laser Standaard/Radiaal

Deze eenpersoons zwaardboot is aangeschaft in 2017. Een leuk bootje om in je eentje mee op pad te gaan en onze prachtige Rijn mee te verkennen. 

WebCie-Bingo: 5

Aegir - Lelievlet

De onverwoestbare, maar stabiele en voor meerdere personen geschikte Lelievlet is een ideale boot om doordeweeks nog even de Rijn op te gaan en je zeilskills te verbeteren. Deze boten worden vooral gebruikt tijdens onze Verenigingsavonden op donderdagavond. Ook wordt er elke week training gegeven op deze boten, die zeker wel tegen een stootje kunnen. Er dient altijd een schipper mee te gaan om te varen op een lelievlet.

Bepje - Piraatje

Bepje is een klein bootje ten grote van een Optimist. Dit bootje, dat geschonken is door een lid, wordt voor allerlei ongein gebruikt door het jaar heen. Bijvoorbeeld tijdens de AID Campus Games.