In Wageningen beschikt Aqua over een eigen vloot, waarmee we zowel doordeweeks als in het weekend op de Rijn kunnen zeilen. Onze vloot bestaat onder andere uit zwaardboten: een Laser 2 (Aquamore), een Laser Standaard/Radiaal (Aqua'akthar) en onze nieuwste aanwinst; een ISO-topper. Verder hebben wij een eigen (onverwoestbare) lelievlet (Aegir) en een piraatje (Bepje), een klein jeugdbootje die we vooral gebruikt wordt tijdens de AID Campus Games. Naast de zwaardboten en lelievletten kunnen we in Wageningen ook gebruik maken van 2 valken die bij Vada Zeilen liggen.

 

Aquamás - ISO topper

Onze prachtige Aquamás is een wedstrijdboot van de hoogste klasse. In 2017 is de boot aangeschaft om Aqua meer op de kaart te zetten als wedstrijdvereniging en om meer te kunnen zeilen in het laagseizoen. Uitgerust met mylar zeilen, zijvleugels, trapeze en ruimte voor een asymmetrische spinnaker is deze tweepersoonsboot niet te stoppen. In de winter zeilen we WinterWedstrijden op deze razendsnelle en wendbare boot. Een echte uitdaging, zelfs voor de ervaren zwaardbootzeilers onder ons. 

Aquamore - Laser 2

Sinds 2010 beschikt Aqua over een eigen Laser 2. Dit is een snelle 2-persoonszwaardboot, uitgerust met spinnaker en trapeze. Momenteel ligt deze boot op de helling bij Vada Zeilen, direct aan de Rijn in Wageningen, zodat we snel het water op kunnen. Met deze zwaardboot biedt Aqua haar leden de mogelijkheid om sportief te kunnen zeilen in Wageningen en er kunnen ook wedstrijdjes mee gevaren worden, zoals de VADA Rijnrace. Bovendien wordt de Aquamore soms meegenomen op zeilweekenden, zoals het zwaardbootweekend of het Summer Resort. Om met Aquamore te mogen zeilen dien je zelf zwaardboot-schipper te zijn of samen met een zwaardbootschipper te gaan varen. Met een schipper aan boord betekent dit dat je zelf niet heel veel zeilervaring nodig hebt, dus een ideale manier om meer zeilervaring op te doen.

Aqua'akthar - Laser Standaard/Radiaal

Deze eenpersoons zwaardboot is aangeschaft in 2017. Een leuk bootje om in je eentje mee op pad te gaan en onze prachtige Rijn mee te verkennen. 

Aegir - Lelievlet

De onverwoestbare, maar stabiele en voor meerdere personen geschikte Lelievlet is een ideale boot om doordeweeks nog even de Rijn op te gaan en je zeilskills te verbeteren. Deze boten worden vooral gebruikt tijdens onze Verenigingsavonden op donderdagavond. Ook wordt er elke week training gegeven op deze boten, die zeker wel tegen een stootje kunnen. Er dienen altijd 2 MBL'ers mee gaan om te varen op een lelievlet.

Bepje - Piraatje

Bepje is een klein bootje ten grote van een Optimist. Dit bootje, dat geschonken is door een lid, wordt voor allerlei ongein gebruikt door het jaar heen. Bijvoorbeeld tijdens de AID Campus Games.