WSZV Aqua is dé studentenzeilvereniging van Wageningen. Op dit moment telt onze vereniging zo'n 70 leden en een bijbehorende actieve reünistenvereniging. Aqua is een actieve vereniging, wat het resultaat is van groot enthousiasme onder onze leden en hun activiteit in verschillende commissies. Aqua biedt een breed scala aan zeilactiviteiten, commissiewerk en gezelligheidsactiviteiten, en is daarmee een breed georiënteerde sportvereniging binnen het Wageningse studentenleven. Binnen en buiten Wageningen heeft Aqua een zeer divers aanbod aan zeilactiviteiten. Aqua is thuis in een gebouw aan de Rijn en zeilt vanaf hier meerdere keren per week op de Rijn. Aqua zeilt op een aantal sportieve zwaardboten (een Laser 2, Laser radiaal/standaard en een ISO topper), windsurfplanken, en lelievletten. Zo is er voor ieder wat zins. Ook is het mogelijk om bij Aqua, vanuit de haven van burger watersportvereniging Vada, met valken op de Rijn te zeilen. Ook buiten Wageningen laat Aqua zich zien, op zeilweekenden en wedstrijden door het hele land.

Verder zet Aqua zich niet alleen in voor haar leden, maar ook voor studenten buiten de vereniging. Zo wordt er eenmaal per jaar een theoriecursus georganiseerd, die toegankelijk is voor alle studenten in Wageningen, en zijn er elk jaar twee goedbezochte introductieperiodes, waar de leden altijd veel campagne voor voeren. Aqua is onder andere actief tijdens de AID, de introductie week van Wageningen universiteit waarbij zo'n 2500 nieuwe studenten kennismaken met Wageningen. Tijdens de AID staan we op de druk bezochte markt, en worden er workshops zeilen gegeven worden. De leden van Aqua, studenten aan Wageningen Universiteit en Aeres Hogeschool, hebben naast het zeilen een bovengemiddelde affiniteit voor waar de WUR voor staat: de kwaliteit van het leven, die ze, naast hun studie, vol enthousiasme uiten binnen de vereniging.

Bent u geïnteresseerd in in het sponsoren van de leukste vereniging van Wageningen? Kijk dan in op onze flyer voor een selectie van wat wij te bieden hebben. Heeft u niet kunnen vinden waar u naar zoekt? Of heeft u andere suggesties? Huiver dan niet en neem contact met ons op!