Voorzitter & Commissaris Intern: Leonoor de Weger

Secretaris: Femke Jaarsma

Penningmeester: Erwin Fraij

Vlootcommissaris & Commissaris Extern: Jort Bosman

LEONOOR DE WEGER

Hallo allemaal, leden, geïnteresseerden, of andere lezers! Als voorzitter wil ik eerst de kans grijpen om jullie van harte welkom heten op deze website.

Als kind zeilde ik al vanaf jongs af aan met m’n ouders mee in een Volksboot, en later ging ik ook zelf zeilen met deze Volksboot met vrienden of in m’n Splash (later Flash). In 2007 ben ik begonnen met studeren in Wageningen, Levensmiddelentechnologie. Ondanks dat ik dacht ik kan bij m’n ouders nog wel blijven zeilen, schoot dit er toch vaak bij in. En na anderhalf jaar in Wageningen rond gelopen te hebben, ben ik in het voorjaar van 2009 lid geworden van WSZV Aqua.

Het eerste half jaar ben ik eigenlijk nooit op activiteiten geweest, omdat ik op dat moment nog in het bestuur van Studievereniging Nicolas Appert zat. Maar ineens werd ik opgebeld door Jouke (namens de ZZWCie) of ik toch echt niet mee wilde met de ZomerZeilWeek. Dat leek me wel leuk, dus zo gezegd zo gedaan, en ineens was ik een week op zeilvakantie met allemaal mensen die ik niet kende. Kwam er toen achter dat Aqua echt heel gezellig en leuk was. Vanaf toen ook actiever geworden, tijdens het Stormweekend werd ik benoemd tot Schipper en dus plaats genomen in de SchippersRaad, na de ALV in de IntroCie gegaan en gevraagd voor de KasControleCie. Verder heb nog een tijdje in de WedstrijdCie gezeten, en zit op dit moment nog in de WalCie en de SponsorCie.

In september 2009 ben ik van studie veranderd, en HBO Voedingsmiddelentechnologie: Food Innovation Management gaan doen. Waarvan ik inmiddels in het laatste jaar zit, en dus ook hoop einde van dit collegejaar (zomer 2012) m’n diploma op zak te hebben. Na een paar keer gevraagd te zijn voor het bestuur, en dit te hebben afgewezen omdat ik me wilde richten op m’n studie; ben ik dan nu (november 2011) toch in het bestuur gegaan en vervul de functie van Voorzitter en Commissaris Intern. Ik heb erg veel zin in het komende jaar!

 

FEMKE JAARSMA

Beste allemaal

Na de AID 2010 ben ik lid geworden van WSZV Aqua omdat ik altijd al graag heb willen zeilen. Ik had dan ook al rond december 2009 opgezocht of er een zeilvereniging was in Wageningen en toen kwam ik terecht op de site van WSZV Aqua, wat me gelijk een leuke vereniging leek. Gelukkig was dit het geval en in maart 2011 werd ik verwelkomd in het bestuur als secretaris.

Behalve bestuur doe ik natuurlijk ook een studie, namelijk biotechnologie. Het is een drukke studie maar ik doe ook nog een hoop andere leuke dingen. Zo ben ik lid van KSV St. Franciscus, speel ik dwarsfluit, doe ik aan jiu jitsu en in het weekend ga ik vaak skeeleren. Omdat ik veel dingen leuk vind heb ik het altijd druk, maar ik geniet wel volop van het studentenleven en dat vind ik zeker belangrijk!

 

ERWIN FRAIJ

Beste lezer, ik ben lid geworden tijdens de lente intro periode van 2010. Ik was van plan om eerder lid te worden, maar doordat ik toen geen kamer en ik toe nog roeide had ik het een jaartje uitgesteld. Zelf had ik wel wat zeilervaring gehad in een optimist. Ik ging elke zondag middag van groep 6 tot groep 8 van de lagere school op de Mokerplas zeilen met mijn optimistje Janneke. Toen ik naar de middelbare school ging had ik het zeilen een beetje uit het oog verloren. De zeil kriebels kwamen weer terug tijdens de AID, ik had weer zin om te zeilen en meer dingen te doen naast mijn studie. Echter bestloot ik toch eerst een jaartje te roeien.

Na een jaar lid te zijn geweest werd ik gebeld door Marijke, met de vraag of ik geïnteresseerd was om het bestuur in te gaan. Na de eerste vergaderingen die echter wel wat vaker uit liepen door mijn meestal nutteloze, maar toch wel interessante verhalen en opmerkingen besloot ik het bestuur in te gaan. Ik heb erg veel zin in dit bestuursjaar. En ik hoop dat we samen met aqua heel veel mogen, zeilen, surfen, feesten, een veel plezier met elkaar mogen maken.

 

JORT BOSMAN

Hei alle sammen!

Ik ben lid geworden van Aqua na de Najaarsintro van 2010. Best vreemd eigenlijk, want ik studeer al sinds 2008 in Wageningen en was direct al van plan om bij Aqua te gaan. Maar aangezien ik het op dat moment te druk had met andere dingen was het er toch niet van gekomen. Wel bleef er altijd iets in me knagen, en elke keer dat ik een zeilboot zag varen, dacht ik: dat wil ik ook! In de zomer van 2010 nam ik dus het besluit om toch maar lid te worden. Daar heb ik vooralsnog geen spijt van gehad! In september 2011 werd ik, vrij onverwacht eigenlijk, gevraagd om het bestuur in te gaan. Na wat twijfels heb ik toch maar besloten om het gewoon te doen, en nu ben ik dus Vlootcommissaris en Commissaris Extern.

Op dit moment ben ik bezig met de masteropleiding Biologie, en ik richt me daarbinnen vooral op de ecologie. Verder ben ik lid van de NJN (Nederlandse Jeugdbond voor Natuurstudie) en daarnaast ook van de KNNV (Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging). In mijn vrije tijd ga ik graag de natuur in, al wandelend, fietsend of zeilend, en ik hou er ook van om overal heen te reizen. Zo ben ik van plan om in de zomer van 2012 naar Spitsbergen te gaan om daar de ecologie van brandganzen te bestuderen en om met ijsberen te vechten. Verder ben ik geïnteresseerd in geologie, archeologie, geschiedenis, filosofie en taalkunde. Zo onderneem ik op dit moment een poging om vloeiend Noors te leren spreken, og jeg kan si at det går kjempebra!